YOU'RE ENTERING MADAMCT'S ZONE..ENJOY VIEWING



fp's tutorial
By: siti hajar suratman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 10-Jun-2009 05:33 Email | Share | | Bookmark
2 siblings

tis n3 award goes to anggerik-rimba..thx dear for keep coming to akk page..





tis piccas was taken a nite before we went to zoo..that time we stayed overnite at my bro in law hse somewhere in shah alam..pordan me, i cant remember which section..hehe..but not mistakenly in alam megah..when i playing with d camera and ask her to do some pose for me..u know what she did?she walk like a model..suprisingly..walaaaaa adik..


yg ni like usual lah kan..abg and adik in action..i love to see when adik kissing si abang..so sweet arent there?


ni selingan yer..hasil gambo yg aku amik time wedding iwan aku buat slideshow..


Monday, 8-Jun-2009 17:35 Email | Share | | Bookmark
Iwan's Wedding

Kg.Kundang
070609

















Friday, 5-Jun-2009 06:16 Email | Share | | Bookmark
Tutorial to resize ur img's file size..

tutorial for fp's newbie
tutorial for fp's newbie
 
View all 5 photos...
selingan..





k..tgh x der modal tuk hapdet gambo..so kita teruskan ngn pelajaran kita seterusnya yer..

korang perasaan x bila korang upload gambo ke photobucket or apa2 sj ke internet..lagi2 dgn connection internet yg slow akn mengambil masa yg lama sgt..ini disebabkan size file korang berkemungkinan terlalu besar contohnya ada yg bersize 1.4mb..350kb dan sebagainya..

untuk ari ni aku akan ajar korang bgmana nk mengupload dan mengkecilkan size file gamba yg korang nk upload tu supaya menjadi lebih pantas..

1-Pertama sekali korang kena search di google dan mencari software untuk mengecilkan size file..contohnya korang taip di google search tu..IMAGE RESIZER..dan akan keluar segala jenis software tuk korang download..apa yg aku syorkan korang pilih ni..2 software yg aku dh guna..

a-VSO IMAGE RESIZER


b-FAST STONE PHOTO RESIZER



k..the best abt fast stone photo resizer tu korang leh wat adjustment gambo korang disitu dan sekali gus korang leh pilih border..dia ada a few option yg membuatkan korang x yah nk pening kepala tuk edit2 gambo korang mengunakan pelbagai software..contohnya korang leh tgk n3 aku yg OUTDOOR tu..border pada gamba tu aku buat menggunakan faststone photo resizer..

selepas korang membuat pilihan software mana yg korang nk gunakan..upload gambo korang seperti biasa dr kamera dan save ke folder..selepas itu bukak software resizer tu dan pilih gamba mana yg korang nk resize dan simpan di dalam folder yg lain supaya tidak bercampur ngn gamba yg original..

sebagai contoh..ni adalah gamba original yg di upload dr camera..tgk pada size file ianya menunjukkan 1.89mb


tuk ini aku menggunkan FASTSTONE photoresizer..pilih gamba yg ingin aku kecikkan size filenya dan tuk letak border korang pergi ke ADVANCED OPTION..pilih border ataupun lakukan adjusment pada gambo korang disitu kemudian click ok..then click CONVERT


dan hasilnyaaaaaaaa..lihat pada size file ianya telah berkurangan ke 126mb..



samat mencubaaaaaa...


Wednesday, 3-Jun-2009 14:54 Email | Share | | Bookmark
OU..

award for this n3 goes to one of my beloved friend..againnn..hehe..thx t for keep coming to my page..and as a token..a simple award that i made for u..




Sabtu lepas klo x silap kot g ou's park..ada kids carnival..pehtu ada hot wheel booth..so we all g sana bwk danial tuk tukarkan keta2 hot wheel dia yg lama dgn yg baru..mmg pegi sekejap aje la..panas ooo x larat nk pusing2..spi kul 11 lebih kul 1 lebih dh chow balik umah..haha..dtg semata2 nk tukokan keta hot wheels tu..huhuhu..antara gamba2 nya lah..sikit yolah..maleh nk tepek yg lain2..









oh yer..ni award2 tuk pencopot terpantas bg n3 yg lepas2 yer..hehe..bru sempat nk buat..

1st anggerik rimba tuk n3 slideshow..


2nd wana tuk n3 amoi yaya..



Monday, 1-Jun-2009 03:01 Email | Share | | Bookmark
AMOIIIII YAYA..

sekrg ni mood tuk berjalan dan bercakap kureng..tu psl tuk n3 yg lepas2 x der seisi merapu dan meraban tau..lgipun x der g mana..apa yg ada sekrg adalah mood mengambil gamba dan mengodek camera dslr laki aku tu yg aku jadikan cam harta sendiri..wakakaka..x der can lgsg dia nk pegang..sorry lah kong..mama tgh ada hobi baru ni..so bear with me otey laling..

dan antaranyaaa hasilnyaa adalah seperti dibawah..baju yg yaya pakai tu time CNY aku x sempat snap dia pakai..tu yg aku pakaikan pehtu aku bwk dia g taman dan mulakan sesi snap sini snap sana lor..






*oh yer aku hutang 2 award tuk diberi kepada pencopot terpantas tuk 2 n3 lepas aku..nanti aku buat yer..hehe..tgh gilos godek ps sekrg ni..


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net