YOU'RE ENTERING MADAMCT'S ZONE..ENJOY VIEWING



fp's tutorial
By: siti hajar suratman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  [19]  >  >>]    [Archive]
Thursday, 12-Feb-2009 04:03 Email | Share | | Bookmark
Tagged by Malasz..

Ampun beribu ampun wahai saudara ku Malaszzzz..adehh den lupa sungguh mengenai kerja rumah yg tuan hamba berikan kepada patik..

Dengan rasa berbesar hati..patik persembahkannnnnnn..jeng..jeng..jengg..PERIHAL DIRI SITIONE..huhuhu(weh mala..ni aku bgtau ko ni..aku wat tag ni sambil2 masak tau..sementara nk tgu ayam yg ku goreng itu garing..ku meyempatkan tgn dan bontot ku duduk di hadapan laptop ni ha..aku nk masak..AYAM MASAK KICAP niiii... )


Quote:


Nama penuh yg mak bapak aku bagi kat bb comel(aku lah tu) : Siti Hajar Bt.Suratman

Orang selalu panggil : Aja,Ct or adik..

Dh bp lama idup : 30 thn ooo..

Adik Badik aku :7 org (aku ank yg ke 5..abang aku sorg meninggal time umo dia 20thn)

Asal : HIDUP SELANGOR..ahaksss

Anak: 2 org..1 boy,Muhammad Danial and 1 girl,Adelia Natasha

Spouse: Masih satu..uhuksss...Mohd Ridzuan Lim B. Abdullah

Negara yg dh terokai: Lahore(Pakistan),Jakarta(Indonesia) dan Dhaka(Bangladesh)

Suka melantak : Rojak Buah satu kakkkkkkkkk ! ! x mo mangga yer..
Aneee ! ! Putu mayam 2 henget..gula merah lebihhhh..

Minuman : Limau Ais

Apa aku suka buat : Layan DVD's,layan lagu2 retro ngn baca novel yg jiwang2 karat..(bila masa nk berangan kan..time baca novel lah..huhuhu..sambil dok pikir..bestnya klo pujaan hatiku lomantik..)

Rumah ku : Jalan Jelawat 8,Tmn Sri Putra,Banting..(ha moh sapa nk rasa CHAR KUEW TEOW yg laki den ckp sodap tu..meh ar..)

Keje : Basuh baju,basuh pinggan,sapu sampah,buang sampah,lipat baju,ajar ank wat homework..bla..bla..bla..

ni part yg paling best,tentang peel buruk den..baca betul2..so pas ni klo korang ada jumpa den..sila BEWARE..

1-Tersangatlah sensitifnya...lebih2 lagi bila org cakap ngn intonasi yg aku rasa tinggi..melelah beb air mata akuuuu..cengengggg..klo time aku marah kan beb..then aku tgh gado ke ngn org lain..tetiba jer aku rasa aku nk nangis time aku marah org tu..huhuhuhu..apa kes kan??citttt..x brutal tul lah aku niii...

2-Tersangatlah pedendam ngn manusia2 yg suka mendajalkan aku..yg suka wat aku sakit hati..siap lah ko beb..spi mati aku ingat..lagi2 kan beb aku TETAP ingat every single word yg kuar dr manusia yg bermulut longkang tu..klo boleh aku nk amik pedang samurai pehtu cincang lidah manusia tu..nk baik sikit..aku sumbatkan mulut manusia tu ngn stokin anak aku yg berbau busuk mcm lah seminggu x bertuko..pehtu kan geng..mulalah AKU START MOODY klo aku terpaksa berdepan ngn manusia2 bermulut longkang tu..ishh..

3-Garang n very d strict..cian ank2 den..ari2 kono tahan tinga dr dgr sore TARZAN den ni ha..

4-Aku x reti lah nk kontrol ayu ngn kontrol sore aku lebih2 klo aku ni dh start mengilai..kalah langsuir beb..silap2 langsuir tu dtg berguru ngn aku.. .Laki aku selalu salah tafsir tentang ni..kekadang dia ingat yg aku ni nk cari gado ngn dia..huhuhu..seyes beb..aku x reti nk bersopan santun klo bercakap..aku x reti nak kuarkan kata2 yg ala2 manis gitu..contohlah..contohkan...klo laki aku panggil aku..aku akan jawab camni tau..."HAAAAAA..NAK APA?????" instead of "YER ABANG..or YER SAYANG...yuksssssssss..geli geleman bebenor temannn...

5-Tiap kali pas lipat baju aku paling malas nk letak kain baju tu semua kat gobok..sebabnya aku ni kan klo letak baju kat gobok semula..aku x suka tgk baju yg teratur kt gobok tu senget benget..automatically aku akn TERPAKSA mengadap gobok baju tu and lipat kain baju tu semula dan susun elok2..aku x reti nk main longgok2...haaa TU YG AKU MENYAMPAH TUUUUUUUUUUUUUUUU...

6-Aku klo stressed ada 2 perkara yg aku suka buat..1st..marathon makan tanpa henti...BAD..BAD..VERY D' BAD HABIT..aku akan jd addicted to food oo..ada jer benda aku nk chewing..hehe..tu sbbnya korang klo tenung gambo2 aku tu..korang leh perasaan..badan aku ni kejap naik..kejap kurus..yg 2nd..bila tahap kebengangan aku tu mencecap tahap 100% dan perkara yg membuat aku tension gila babas happen..aku akn stop eating..APPETITE aku terhadap segala macam makanan akn gone by a wind..nk bukak mulut pun x leh..kekdg tu spi 2..3 ari aku x makan..

7-Wajib korek idung aku yg x gatal tu bila tinga aku dh x larat nk dengar bebelan or syarahan dr manusia2 yg suka membebel..ate takkan teman nk kaborkan cenggini..WEH MANGKUK HAYUNNNNNNNNNNNNNN ! ! ! ! tinga aku ni dh nk bernanah dgr bebelan ko..boleh x pi berambussssssssss ! ! !

8-Haaaaaaaaa..yg ni plak aku rasa aku kena seyes berubah..pasalnyaa..aku ni jenis yg kuat semangat dan berdikari..dalam kuat2 semangat dan berdikari itu..ada manusia2 yg selalu take things for granted towards aku..MANGKUK HAYUN TULLLL..

9-Apalagi haaaaaaaa..hehe..ni besttt..aku kan suka kentut...kekdg tgh jalan2 pun selamba jer aku kentut kat mall tu.. ..badan aku ni kan selalu berhanginnnnnnnn..bila nk kentut tu aku x leh tahan beb..aku lepaskannnn dengan nada yg riangggggggg...nasib lah sapa yg dpt bau kentut aku tu..
MAKCIKKK SUKAAAAAAAAA...klo dgn org2 yg dh rapat ngn aku..aku announce kan dulu sebelum aku nk kentut..so they can be mentally prepared..x pun klo dlm keta tetiba aku turunkan tingkap..hahaha..lu pikirlah sdri..

10-Aku x reti nk bermuka2 ngn org yg aku x suka..pehtu x leh nk "click" ngan org2 yg berimannnn(yg bersopan santun etc ek).Air muka aku akn terus berubah..so sepanjang aku berada di kalangan org2 sebegini senyuman di muka ku teramatlah berharga berjuta2 rupiah..x leh beb..x leh nk pretend..even klo aku senyum pun..x seindah senyuman di pagi hari..


perghhhhh..finally its done Ct..its done..syabas...












Tuesday, 10-Feb-2009 14:41 Email | Share | | Bookmark
Jalan2 @ Putrajaya (7/02/08)

klo letak gambo jer without telling d story aci x?

2..3..menjak ni x tau nk start citer camne..layan jer lah yer geng...









dh lama x mkn nasi briyani gam kat sini..ari tu g owner tu dh renovate pehtu siap ada KUGIRAN lagi oo..terasa cam kat kenduri kawen jer..tinggal lagi x dak pengantin jer ha..restoran ni kt tepi jalan Kajang tu..x tau nk explain kt ner..korang penah g x?


Friday, 6-Feb-2009 08:38 Email | Share | | Bookmark
Christmas At d' Curve..(23rd Dec,2008)

kluang station @ Ikano
d' menu
 
View all 6 photos...
These picture taken when we still live at Damansara Damai..dlm dok sibuk2 berkemas umah tu(nk pindah umah)sempat gak kehulur kehilir bertawaf ke shopping2 complex..

Dh menjadi routine kitarang lah klo nk bertawaf tu..mmg x der lah sejam 2 jam..kurang2 nya 6 jam lah we spent kt complex tu..selalu gak klo sesekali balik mesia..dr start complex tu bukak kul 10am spi lah dh nak tutup tu we all habiskan masa berjalan..but not in one place only..kiranya dlm satu hari tu..2..3 shopping complex yg ada kt KL tu menjadi sasaran kitarang..

Meh kita tgk suasana di D' Curve time 2 ari sebelum Christmas..

sebelum tu lepak2 minum air kt sini di Ikano Power Centre..


d'menu..


The Curve








till d next entry..HAVE A NICE DAY TO U ALL..


Tuesday, 3-Feb-2009 05:10 Email | Share | | Bookmark
McD Banting..(6/12/08)(piccas updated)

Kejadian di bawah dan aksi2 poyos yg diambil berlangsung pada malam hari setelah paginya kami mendarat dengan selamatnya di bumi MALAYSIA..

Sebagai melempiaskan rasa kempunan kami yg berada lama di bumi BANGLADSEH(hehe..walaupun sejak kebelakangan 2..3 bulan sebelum itu aku kerap balik) tanpa dapat meratah Fish Fillet(danny peberet tu),Double Big Mac(mr.hubby peberet) dan apa ek yg aku suka kt McD ni?ermmm..sundae ngn fries dia lah kot..maka kitarang pun ajak lah ank2 dara 3 ekor + sorang hero kakak aku g mengamatkan McD..hahaha..

Terhasil lah aksi2 yg membuatkan org lain yg mengunjungi McD berbulu tgk kitarang..haha..apa x naye..playland yg McD sediakan tuk bebudak...telah berjaya kitarang takluki sebagai tempat melempiaskan gian beraksi anak2 aku..

Lihatlah duniaaaaaaaa..aksi2 merekaaaaa...termasuklah AKU..








Budak itu berkata:"kak..ko jgn lah wat aku konpius..ko ni nak no phone aku ke atau ko nk wat aku jd bakal anak sedara ko?psttt kak..itu budak kecik ala2 amoi tu..ank sedara akk kan?sapa mak nye?


Aksi dr bakal finalis GADIS MELAYU 2014..muahahahaha..malu konon...pirahhhhhh





Adakah Ronald itu nampak seperti kami???Atau adakah kami nampak seperti Ronald??LU PIKIRLAH SENDIRI ! ! ! ahakssssssss








psstt:weh watie..haaa sekrg ko leh nampak lubang idung ngn taik lalat pemanis aku beso2..PUEH HATI????


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  [19]  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net